GODINA

Ivanjica

Hotel Zavod Ivanjica

U najlepšim predelima zapadne Srbije na obroncima Javora i Golije smeštena je Ivanjica, grad sa velikom istorijskom baštinom ali i grad sa ogromnom perspektivom. Ona se pre svega ogleda kroz turizam jer je Ivanjica vazdušna banja na oko 500 metara nadmorske visine, sa umereno-kontinentalnom klimom koja je uz karakteristike reljefa i biosfere svrstava u, evropskom razmerama, ekskluzivnu destinaciju. Zato i ne čudi što Hotel Zavod Ivanjica uz svoj naziv promoviše i moto“okruženi prirodom“, A baš u tom hotelu, u tom gradu koji svojom lepotom i duhom pleni svakog ko u njega dodje, tu kraj Moravice, reke na kojoj je još 1911. godine izgrađena hidrocentrala, gradu koji pominje najveći srpski komediograf Branislav Nušić, tu će ove godine prvi put u svojoj dvadesetdvogodišnjoj tradiciji Međunarodni košarkaški kamp KASTA ugostiti kampere iz mnogih zemalja sveta i, naravno, Srbije.

Komfor i udobnost Hotela Zavod Ivanjica, smeštaj u pretežno dvokrevetnim sobama, vrhunska ishrana koja obuhvata doručak i večeru po principu švedskog stola i više jela po izboru za ručak uz prepoznatljivu i nadaleko poznatu gostoprimljivost, garantuju svim kamperima i njihovim trenerima ugodan boravak. Ako se tome doda 8 potpuno novih otvorenih i osvetljenih terena, 2 hale koja je svakodnevno na raspolaganju kamperima, a sve to u blizini hotela, zatim bazen, sauna i teretana u hotelu, jasno je da Međunarodni košarkaški kamp KASTA ove godine stvara novu dimenziju u organizaciji i ponudi za kampere u Srbiji.

Moramo istaći da je sve ovo moguće jer strategija razvoja Ivanjice upravo podrazumeva razvoj sportskog turizma. Ivanjičani su prepoznali Međunarodni košarkaški kamp KASTA kao lokomotivu razvoja ove specifične grane turizma u svom gradu- Veliku zahvalnost dugujemo čelnicima opštine i Hotela Zavod Ivanjica na saradnji i uvereni smo da ćemo uz njihovu pomoć i podršku biti dobri domaćini a da će najbolja promocija grada i Međunarodnog košarkaškog kampa KASTA širom sveta ubuduće biti uspomene i utisci kampera iz Ivanjice.